Skip to content

Szeretnék egy fotósorozatot, mi a teendőm?

Amennyiben valamelyik csomag elnyerte tetszésed, vedd fel velem a kapcsolatot, és máris egyeztetünk egy időpontot, mely mindkettőnknek megfelel.

Mennyivel előre kell időpontot egyeztetnem?

Ez nagyban függ attól, hogy milyen típusú fotózás után érdeklődsz.
Esküvői fotózás esetén érdemes már akkor egyeztetni velem, amikor kitűztétek a nagy nap dátumát. Fél vagy akár egy évvel az esküvőtök előtt.

Glamour, Páros, vagy Családi fotózáskor, 1 hónappal a fotózás időpontja előtt elegendő. Akkor biztosan találunk olyan stúdiót és napot, amely Nektek, és minden családtagodnak megfelel.
Néhány különleges esetben érdemes előbb foglalni időpontot, mint például a karácsonyi időszakban, akkor megnő a fotózási kedv, és a stúdiók is telítettebbek, mint máskor.

Hol történik a fotózás?

Mikor megkerestek, megbeszéljük, hogy mi az elképzelésetek, és ennek tudatában ajánlok stúdiókat, kinti fotózás esetén helyszíneket, ahol csodás képek készülnek majd.

Budapesten különböző enteriőrrel rendelkező stúdió közül választhattok, ilyenek például a Studió Madison (II. kerület) vagy az NDustrial Stúdió (XI. kerület). Vidéken pedig a Székesfehérvári Dreams Studio.
Külső fotózás esetén a választható helyszínek száma korlátlan, legyen az akár Budapest, a Balaton környéke, egy gyönyörű virágos rét vagy egy zöldellő erdő.

Mennyi ideig tart a fotózás?

A fotózás időtartama a választott csomagtól függ. 
Minimum 1 órát szánj rá, de van 3 órás csomag is, ez sminkidővel együtt 4 órát vesz igénybe.

A fotózás után mikor kapom meg a képeket?

A fotózás végeztével 2 napon belül hozzáférést kapsz egy jelszóval ellátott galériához, ahol kiválaszthatod a neked tetsző (retusálásra szánt) képeket.

Erről én is kapok visszajelzést, és retusálás után legfeljebb 4 héttel e-mailban eljuttatom hozzád a képeket.

Megkaphatom-e a retusálatlan képeket?

A fotós művészi tevékenységének végső, fontos folyamata a retusálás. A képek akkor készülnek el, amikor ez az utolsó lépés is lezárul. A retusálatlan képeket emiatt sajnos semmilyen formában nem áll módomban átadni.

Ha a retusált képek átvételét követően mégis szeretnék még további képeket rendelni a csomagban foglalt darabszámon felül, akkor erre milyen lehetőségem van?

A fotózás időpontját követő 3 hónapig tárolom a készült képeket a válogatós oldalon(Pixieset). Ezalatt a 3 hónap alatt az első válogatás alkalmával a csomagban megfogalmazott áron tudsz rendelni. A további válogatás során 3000 Ft/db áron tudsz rendelni.

Mikor kell fizetnem?

Az időpont foglalására a választott csomag 30 %-át kérem, a fennmaradó 70 %-ot a fotózáskor kell fizetned.

Kötelező a profi smink és frizura?

Nem kötelező, viszont ajánlott. Ha még sosem jártál fotózáson, és nem sminkeled magad napi rendszerességgel, akkor egy hozzád illő smink és frizura magabiztossá tesz, ami tökéletes képeket eredményez.

Milyen ruhát vigyek a fotózásra?

Az legfontosabb, hogy kényelmes legyen és jól érezd magad benne. (Legyen az egy póló, body, farmer)
Az outfit kiválasztásakor egy, maximum két színt javaslok. A kék farmer, fehér felsővel, sportos összeállítás. Hölgyeknél egy sállal, gyöngysorral, vagy a kedvenc magassarkúval fel lehet dobni a Glamour fotózást. Szintén ilyen ruhadarab egy csipkés body, egy „full size” ing, egy lenge nyári ruha, vagy az örök darab kisestélyi.

Urak esetében is fontos a kényelem szem előtt tartása, talán fontosabb, mint a hölgyek esetében (hisz valljuk be hölgyeim, mi mindent kibírunk egy jó fotó kedvéért ). Akár inget, pólót vagy zakót viselsz, a legfontosabb, hogy a választott outfit legyen összhangba személyiségeddel.

Hány outfit-tel készüljek?

Páros fotózás esetén készüljetek egy sportos, és egy elegáns összeállítással.
Családi fotózásra érkezhettek abban az összeállításban, amiben fotózni foglak Titeket. Viszont javaslom, hogy legyen egy másik outfit, ha esetleg valami „baleset” éri az első szettet. 🙂
Portré, Beauty, Glamour fotózásnál maximum 3 outfit-tet javaslok, de hozz több összeállítást, majd együtt kiválasztjuk, hogy mi legyen az a 3, amelyben fotózlak.

Több mint 10 éves tapasztalattal a hátam mögött, néhány hasznos tanács ami segíthet, hogy tökéletes képek szülessenek:

 a fotózás előtti héten:

aludd ki magad

igyál megfelelő mennyiségű folyadékot

ne menj szoláriumba

menj el kozmetikushoz, szőrteleníts

ne tetováltass, legalábbis ne a fotózás előtt 

 

a fotózás előtti nap:

frissen mosott, de száraz hajjal érkezz

előző este radírozd le a bőröd

majd krémezd be (a fotózás napján már ne)

 

a fotózásra hozd magaddal:(ezek jól jöhetnek )

lézervágott fehérneműt vegyél, hogy ne nyomja meg a bőröd

olyan cipőt, amit egy előző alkalommal már viseltél

ajakápolót

nedves törlőkendőt

a fésűd

hajlakkot

púdert

fekete szemceruzát

Kérdezz bátran!